japanse theeceremonie

  Vind rust in de Japanse theeceremonie Verlang jij naar rust, ontspanning, naar stoppen met piekeren? Dan is het belangrijk aanwezig te zijn in het moment, mindful bezig te zijn met wat je aan het doen bent. Zo lang je in het “nu” bent, ben je niet aan het piekeren over de toekomst of het..

Lees verder

hulp bij slaapproblemen

  De 4 beste tips voor slaapproblemen Om goed in je vel te zitten, is het essentieel dat je kunt genieten van een goede nachtrust. Zonder een goede nacht slaap voel je je sneller geïrriteerd en kun je last krijgen van piekeren, stress en angst. Verder heb je als je slaapproblemen hebt, meer kans op..

Lees verder

Hulp van dieren

Hulp van de dieren om ons heen Wij mensen zijn behoorlijk ingewikkelde wezens. We denken na over de toekomst, het verleden en de mogelijkheden die we hadden. We blijven piekeren en peinzen over wat had kunnen zijn of zou moeten zijn. Dieren zijn wat dat betreft heel anders. Die leven in het moment en maken..

Lees verder

Cursus blijvend zelfvertrouwen

  Cursus Blijvend Zelfvertrouwen: Online werken aan jezelf Er zijn niet zoveel mensen die altijd blaken van het zelfvertrouwen. Die overal vol vertrouwen in springen, zelfverzekerd kunnen zeggen dat ze alles aankunnen en zich altijd goed voelen. De meeste mensen twijfelen wel eens over zichzelf en voelen angst als ze iets nieuws gaan proberen. En..

Lees verder

ontstressen in de sauna

  Ontstressen in de sauna Het ritueel van de sauna is al duizenden jaren oud. De Oude Romeinen kenden het stoombad al, de Noord Amerikaanse indianen hadden (en hebben) hun zweethut en ook de Finnen genieten al eeuwenlang van de sauna. Blijkbaar is het zweten in een warme ruimte iets wat mensen kan helpen ontspannen,..

Lees verder

‘Mindful verdwalen’

Een flink stuk wandelen of fietsen is heerlijk en werkt ontspannend. Even heerlijk uitwaaien, verstand op nul en geen afleiding. Een gepland fietstochtje verliep onlangs voor mijn kennis Mirjam echter niet helemaal zoals gepland. Onderstaand haar persoonlijke verhaal.  ‘Mindful verdwalen’, zoals ze het zelf heel mooi verwoord. Bedankt voor het mogen delen van je ervaring..

Lees verder

beweeg voldoende en voorkom stress

  Zet jezelf in beweging: goed voor lichaam en geest Iedereen weet wel dat sporten en bewegen gezond voor je is. Je lichaam wordt fit houden, je spieren worden sterk, je hart blijft er gezonder door, het is goed voor je doorbloeding en af en toe lekker zweten helpt de afvalstoffen van je lichaam afvoeren…

Lees verder

ontspan met visualiseren

Snel naar ontspanning met visualisaties Soms grijpt de stress van alledag je bij de keel, soms voel je je gespannen en geïrriteerd. Misschien heb je zelfs wel eens dat je de hele dag geplaagd wordt door zorgen. Hoe kom je van deze stress af? Hoe kun je stoppen met piekeren en je zorgen loslaten? Op..

Lees verder

voel je goed met superfoods

  Gezond van lichaam en geest met superfoods Iedereen kent wel de uitdrukking “een gezonde geest in een gezond lichaam”. We willen allemaal graag fit, sterk en gezond zijn. Dan voelen we ons mentaal ook vaak al een stuk beter. Voeding is de basis voor ons lichaam, het haalt er kracht en energie uit. Dit..

Lees verder

muziek helpt ontspannen

De kracht van klank en muziek Als je last hebt van piekeren, kan muziek een helende en rustgevende invloed hebben op hoe je je voelt. Muziek kan je helpen ontspannen en in een vrolijker stemming brengen. Ben je gestrest? Voel je je geïrriteerd, gespannen of gefrustreerd? Zet dan muziek op die je mooi vindt, laat..

Lees verder