Frank de Moei

Cursus Blijvend Zelfvertrouwen: Online werken aan jezelf

Er zijn niet zoveel mensen die altijd blaken van het zelfvertrouwen. Die overal vol vertrouwen in springen, zelfverzekerd kunnen zeggen dat ze alles aankunnen en zich altijd goed voelen. De meeste mensen twijfelen wel eens over zichzelf en voelen angst als ze iets nieuws gaan proberen. En er zijn genoeg mensen die vaak piekeren en denken dat ze niet genoeg kennis of vaardigheden hebben. Zij voelen bijna nooit zelfvertrouwen. Ze willen dit misschien best veranderen, maar weten niet hoe. Als dat bij jou het geval is, kun je baat hebben bij de cursussen van Frank de Moei, vooral de cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Cursus in 12 weken

Voor deze cursus kun je je online inschrijven. Hij is bedacht en opgezet door Frank de Moei, professionele coach en trainer met diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie. De cursus duurt 12 weken en elke week krijg je een nieuwe les opgestuurd. Kan dat echt helpen, een online cursus? Dat hangt helemaal af van je eigen inzet. De cursus is overzichtelijk opgezet en behandelt elke week een onderdeel van het zelfvertrouwen:

Je gedachtepatronen;

Je gevoelens over jezelf en anderen;

Wat je hebt meegemaakt in het verleden;

Hoe je omgaat met succes en mislukking

 

Door vragen inzicht krijgen in jezelf

Aan het eind van elke les worden vragen gesteld, zodat je inzicht krijgt in je gedachten en gevoelens. Deze vragen zijn eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de cursus. Als je serieus gaat nadenken over wat je eigenlijk denkt over jezelf, over je verleden en over je houding naar anderen, dan wordt je daar echt wijzer van. Het is best confronterend als je terugkijkt en ziet dat je best veel bereikt hebt en veel gedaan hebt: Want niemand is volledig succesloos. Maar hoe kijk je naar je eigen mijlpalen? Iemand met weinig zelfvertrouwen doet ze af als: dat had toch iedereen gekund, het stelt niks voor. En daar doe je jezelf tekort. Je mag trots zijn en je goed voelen over alle belangrijke en minder belangrijke dingen die je gedaan hebt. Je rijbewijs halen, elke week naar tennis gaan, helemaal in je eentje naar je oude tante in Groningen rijden, vrijwilligerswerk doen. Wat het ook is, alle stappen in je leven zijn iets om je tevreden over te voelen.

Hoe kijk je naar mislukkingen?

Maar mensen met weinig zelfvertrouwen kijken niet alleen laconiek naar deze successen, ze blijven ook nog eens hangen in de mislukkingen. Deze komen het meeste naar de voorgrond en die blijf je je herinneren. Die keer dat ik de verjaardag van mijn schoonzus vergat, dat ik iets stoms zei op een feestje, of dat ik zakte voor mijn examen. Die gebeurtenissen achtervolgen je nog maandenlang. En je neemt het jezelf ook echt kwalijk. In de cursus leer je dat deze gedachtepatronen je zelfvertrouwen schaden. Door de oefeningen te maken en na te denken ga je inzien dat je kunt gaan omdenken. Je leert jezelf complimenten te maken, je leert zien wanneer je blijft hangen in negatieve gedachten.

Angsten en piekeren loslaten

Een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat door een negatief beeld van jezelf vast te houden. Het zijn de achterliggende gedachten die jou naar beneden halen. Deze zorgen ook voor angst, piekeren en je zorgen maken over de toekomst: want als je niet goed genoeg bent, kun je de dingen niet aan. Dus door jezelf te gaan trainen in positieve gedachten, kun je ook je gevoelens ombuigen. Elk hoofdstuk van de cursus Blijvend Zelfvertrouwen bestaat uit de informatie over zelfvertrouwen en dan een reeks oefeningen. Er wordt aangeraden om je antwoorden elke keer op te schrijven. Door ze op te schrijven zul je direct onder ogen zien hoe je denkt en voelt. Dat maakt veel indruk. Zo neem je elke week stappen om je zelfvertrouwen sterker te maken en je beter te gaan voelen.

Aan de slag met zelfvertrouwen

Dus is het mogelijk te werken aan je zelfvertrouwen door een online cursus te volgen? Uiteindelijk zul je, als je in therapie gaat bij een therapeut, ook werken aan jezelf. Dan ben jij net zo goed degene die al het werk zelf moet doen. Of dat nu vanaf een beeldscherm is, of in de stoel bij een therapeut maakt niet uit. De therapeut kan wel inspelen op jouw situatie en kan je helpen als je vastloopt. Dat kan niet bij een online cursus. De cursus van Frank de Moei kan je veel inzicht over jezelf verschaffen, in hoe je denkt en waar het probleem vandaan komt. Ik schat in dat je, om je gedachten werkelijk om te kunnen ombuigen, wel langer bezig bent dan 12 weken. Patronen doorbreken is moeilijk. Maar als je je er toe zet en de oefeningen consequent uitvoert, zul je merken dat je zelfvertrouwen elke dag groeit.

De cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei: https://www.newstart.nl/webshop/e-cursuszelfvertrouwen/

De webshop met alle cursussen: https://www.newstart.nl/webshop