stoppen met piekeren

Het verband tussen voeding en gezondheid

Om goed in ons vel te zitten en gezond te blijven, ook in veeleisende omstandigheden, is gezonde voeding onontbeerlijk. Maar wat is goede voeding? Daar bestaan zoveel meningen over, dat het moeilijk is hier een eenduidige visie op te krijgen. Maar iedereen kan het erover eens zijn, dat gezonde voeding ons lichaam niet belast en zo puur mogelijk zou moeten zijn. Daarbij kun je rekening houden met het feit, dat gezond eten daadwerkelijk een bijdrage levert aan ons vermogen om te gaan met stress en spanning.

 

De invloed van voeding op emoties

Voeding kan veel invloed hebben op hoe we ons voelen. Suiker is daar het belangrijkste voorbeeld van. Elke keer als je suiker binnen krijgt, doet het je bloedsuikerspiegel stijgen en na enige tijd daalt deze weer snel. Deze schommelingen zijn niet alleen fysiek een aanslag, maar hebben ook een negatieve invloed op je humeur. Je kunt je prikkelbaar en emotioneel voelen. Daardoor ben je vaak ook gevoeliger voor stress, omdat je dat minder goed kunt verwerken. Koolhydraten zijn ook suikers. Ze worden wat minder snel opgenomen dan gewone suiker, maar veroorzaken net zo goed schommelingen in je suikerspiegel.

Gezond eten met een koolhydraatarm dieet

Om je rustig en in balans te voelen, kan het dus best een goed idee zijn om over te stappen op een koolhydraatarm dieet. In plaats van koolhydraten, die gezien worden als de voornaamste brandstof van het lichaam, gaat je lichaam eiwitten en vetten gebruiken. Dit is wel een aanpassing, waar je binnen enkele dagen aan zal wennen. Ook mentaal zul je misschien moeten omschakelen, om brood, pasta en rijst te laten staan. Maar de maaltijden die je kunt maken zijn minstens net zo lekker en vooral gezond. Want brood en pasta zijn bewerkte producten en puur natuur eten is wat je lichaam echt goed voedt.

 

Gezonde recepten, waarmee je goede ideeën op kunt doen voor een gezond ontbijt, heerlijke lunches of avondeten, kun je vinden op internet. Ik zoek altijd graag inspiratie op:

http://www.voedzo.nl (hier vind je gezonde recepten, en interessante blogs over voeding en gezondheid) http://www.roosgoesgreen.nl/ (heerlijke pure recepten)

Amerikaanse sites die ik aanraad: nomnompaleo en elanaspantry

 

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (E-BOEK)

Ook zijn er talloze programma’s en E-books die momenteel zeer populair zijn. Een naar mijn mening zeer effectief en professioneel programma wil ik je niet onthouden; het Koolhydraatarm 50 dagen Programma. Het richt zich op afval tips en koolhydraatarme recepten. Wanneer je dit programma volgt leer je hoe je op een gezonde en verantwoorde manier kunt afvallen. Daarbij is het niet nodig intensief te sporten. De recepten activeren je vetverbranding en je kunt de menu’s zelfs aanpassen aan gezinsleden die niet willen afvallen. Verder zijn de recepten makkelijk, lekker en goedkoop. Je kunt zelfs variëren tussen de recepten als je iets niet lekker vind.  Dit maakt het zo populair aangezien mensen bij het fenomeen afvallen aannemen dat ze alles wat ze gewend zijn te eten moeten laten staan.

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is niet kosteloos maar als je op een gezonde en verantwoorde manier snel kilo’s wilt kwijtraken dan is dit echt en aanrader. Kijk eens rond op de websites, lees de reviews en kies iets dat bij je past en waar jij je prettig bij voelt. Jezelf goed voelen in een gezond lichaam. Voorkom stress en gepieker door je goed te voelen met een gezond lichaam.

 

Wees op je hoede met suiker!!

We weten allemaal hoe slecht suiker voor je is. Suiker wordt ook wel de grootste ziekmaker van de 21e eeuw genoemd. Wist je dat aan meer dan de helft van het supermarktvoedsel suiker wordt toegevoegd? Wees je bewust van de gevaren van suiker en let vooral op wat er allemaal in je winkelwagentje belandt. Lees alles wat je moet weten over de gevaren van suiker op de website van de voedselwaakhond Foodwatch!

Een gezond lichaam en het vermijden van kunstmatige (gif)stoffen en vooral suiker is essentieel om je goed te voelen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, een pre voor mensen die willen stoppen met piekeren.

smakelijk eten.