Volledig ontspannen met een Mind Machine

In mijn zoektocht op het internet naar middelen die mij op gezonde wijze helpen te ontspannen kwam ik de zogenaamde ‘Kasina Mind Machine’ tegen. De Mind Machine kun je zien als een MP3 speler die werkt op basis van licht -en geluidssignalen. Ook bekend als brainwave. Door middel van een hoofdtelefoon die geluid en een relaxbril die lichtsignalen geeft kan een diepe mate van ontspanning bereikt worden. Het principe is simpel, maar uitermate doeltreffend.

 

Meditatie beoefenaars gebruiken een Kasina mind machine ook om een nog diepere staat van meditatie te bereiken. Maar voor het simpel creëren van een rustmomentje waarbij je je even volledig kunt afsluiten van de dagelijkse beslommeringen en afleidingen, biedt dit apparaat oneindig veel mogelijkheden. Voel je onrust, ben je nerveus, slaat het piekeren toe en lukt het je niet te ontspannen? De Mind Machine helpt je binnen 15 minuten volledig te ontspannen. Je reset je hersenen als het ware en kunt er weer fris tegenaan. Zelfs een korte sessie in de pauze op het werk is iets wat veel mensen doen.

 

Therapeuten gebruiken mind machines al lange tijd tijdens sessies. In tegenstelling tot ontspanningstechnieken zoals meditatie, Yoga en Mindfulness vereist de Mind Machine geen enkele oefening. Het enige dat je hoeft te doen is de hoofdtelefoon en bril opzetten en gewoon te genieten! Sommige mensen ervaren na de eerste sessie al positieve effecten. Maar doorgaans na de vijfde tot de tiende sessie kun je vaststellen wat de veranderingen zijn. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk!

 

Waarom een Kasina Mind Machine?

In de huidige maatschappij worden we geleefd. Mensen komen tijd te kort echt te ontspannen en de dagelijkse sleur van werk en verplichtingen te ontvluchten. Stress en hectiek hebben de overhand. Van een natuurlijke levensstijl is nagenoeg geen sprake meer en we vervuilen ons brein met TV, social media en voortdurende afleiding van what´s app berichten en mails die we via onze smartphones ontvangen..

 

We hebben geen tijd meer voor plezier en rust en ’s avonds hangen we voor de TV. Niet bepaald bevorderlijk. Met de Mind Machine kan direct en zonder al teveel opoffering van tijd de gewenste staat van ontspanning bereikt worden en de buitenwereld even vergeten worden. Het werkt bij iedereen, daarom zijn Mind Machines steeds populairder aan het worden. Ik gebruik hem regelmatig en heb al veel mensen in mijn omgeving een sessie laten ondergaan. Ze zijn tot dusverre allemaal enthousiast! Vooral de ADHD´ers zijn lyrisch!

 

Is de Mind Machine wetenschappelijk onderzocht?

Jazeker! En tevens door duizenden mensen getest. De positieve effecten zijn inmiddels aangetoond en bevestigd. Ik heb een dochter van 5 met ADHD. Door het gebruik van de Kasina merk ik dat de scherpe kantjes van ADHD eraf zijn gegaan. Ze is rustiger, kan zich beter concentreren en heeft geen problemen meer ´s avonds in slaap te vallen. Geweldig om de positieve effecten bij mijn eigen dochter te kunnen zien! Ze geniet er ook volop van wanneer ze de bril op mag voor het slapen gaan!

De Mind Machine herstelt als het ware de balans tussen de linker en rechter hersenhelft en je merkt dat je – net als bij regelmatige meditatie oefeningen – beter in je vel zit en beter kunt omgaan met de dagelijkse beslommeringen. Merk je dat je het piekeren weer toeslaat of ben je onrustig? Ga 20 minuten op bed liggen met je Mind Machine. Ik raad het iedereen aan! Het is geen goedkoop apparaat maar zijn geld voor mij (en mijn dochter) meer dan waard gebleken.

mind machine

De bekendste en meest betrouwbare leverancier van Mind Machines in Nederland is Ben de Groot Audiovisuals V.O.F. in bergen op Zoom. Via zijn website Mind-Machine.nl  lees je alles wat je wilt weten over de Kasina en overige machines. Lees vooral ook de reacties van mensen die reeds gebruik maken van dit superapparaat!

beoordelingen van gebruikers

demofilmpjes (Youtube)

 

Misschien ben je zelf al in het bezit van een Mind Machine. Ik zou het leuk vinden als je je ervaringen deelt en een reactie achterlaat!